Takže druhý pokus dopadl o hodně lépe... jde o mix tmavé chlebové, špaldové a hladké pšeničné mouky, a oproti původnímu receptu jsem navíc přidala trochu sušeného kvásku. Příště zkusím i verzi se žitnou moukou.
Recept: Inspirovala jsem se zde, lehké úpravy a tipy jsou v jednom z komentářů.
Můžu vás poprosit o recept? Ději!
OdpovědětVymazatNebudu se chlubit cizím peřím, takže vkládám na konec příspěvku odkaz na blog, kde jsem brala inspiraci. Já tam navíc zkusila dát asi lžičku sušeného kvásku z Alnatury a trochu jejich chlebového koření. A těsto by mělo být spíš tužší, poprvé jsem ho měla dost řídké a proto se chléb tak nepovedl. Také jsem napodruhé nechala rozpálit i poklici skleněné nádoby, chléb krásně vyskočil. A ještě poslední postřeh - voda by neměla být studená, ale spíš vlažná (konzultováno s odborníkem). Rozhodně chci vyzkoušet i s hrnkem žitné mouky, myslím, že bude ještě lepší. Tak hodně štěstí.
VymazatTenhle dělám taky.... už z dvojité dávky,a stejně se po něm hned zapráší:-)))
OdpovědětVymazatAjka