150 g žitné mouky
300 g pšeničné chlebové mouky hladké (v receptu bylo tmavá pšeničná hl. m.)
1 lžíce kvásku
160 g podmáslí (v receptu byl kefír)
160 g vody (dala jsem vlažnou)
10 g soli
5 g drceného kmínu
hrstička slunečnicových semínek
Postup:
- večer suroviny smíchat, zadělat těsto, nechat v míse při pokojové teplotě
- ráno popřekládat, vytvarovat bochník
- nechat 2-3 hodiny kynout v ošatce
- upéct
Pekla jsem na horní dolní ohřev 20 minut na 250°C v zakryté nádobě, po odkrytí jsem snížila teplotu na 200°C a pekla dalších 30 minut. Na posledních asi 8 minut jsem snížila teplotu o deset stupňů, protože mi kůrka tmavla nějak moc rychle ;-).
Chléb jsem po vychladnutí zvážila, měl cca 730 g.
Žádné komentáře:
Okomentovat