Oproti receptu, který jsem si vypůjčila ze stránek v pečících kruzích velmi dobře známé Maškrtnice, jsem do mořidla dala místo žitných vloček ječné. A taky jsem snížila asi v půlce pečení teplotu na 200°C, neb chlebík začal být značně brzy opálený a ještě měl v troubě asi 20 minut pobýt.
Jak je vidět z fotek, krásně vyskočil a střídka je nejen vymazlená na pohled, ale i na chuť (to teda nevidíte :-D).
My jsme zjistili, že hodně záleží na chuti kvásku. Obzvlášť u kváskového chleba, do kterého přijde hodně kvásku (tedy aspoň v našem receptu). Poslední nám přivezli rodiče z nějaké pekárny z jizerských hor tuším a je luxusní (byl už čtvrtý v poradí a ostatní hned letěli). Máme ho pod názvem český chléb a je to ten nejlepší, co jsme zatím byli schopní sami upéci. Kdyby jste chtěla, napíšu ho.
OdpovědětVymazatDěkuji. Recept klidně napište, ráda vyzkouším!
Vymazat